Skip to main content

De toekomst van het theater

Voor het theater zijn er vier belangrijke trends die in de gaten gehouden moeten worden:
  1. Verhoogde digitale integratie: Theatervoorstellingen zullen steeds meer digitale technologieën integreren. Dit omvat het gebruik van AR (Augmented Reality), VR (Virtual Reality), en 3D-mapping voor het creëren van unieke en meeslepende ervaringen.

  2. Het publiek betrekken: Er is een groeiende trend om het publiek meer bij de voorstellingen te betrekken. Dit kan variëren van interactieve voorstellingen waar het publiek een deel van de show is, tot het gebruik van sociale media en apps om het publiek voor, tijdens en na de show te betrekken.

  3. Toegankelijkheid vergroten: Er wordt meer nadruk gelegd op het vergroten van de toegankelijkheid in het theater. Dit kan variëren van het aanbieden van ondertitelde voorstellingen voor doven en slechthorenden, tot het creëren van 'relaxed performances' voor mensen met autisme of andere zintuiglijke en communicatieve aandoeningen.

  4. Duurzaamheid: Er is een groeiende trend in het theater om milieuvriendelijker te worden. Dit kan variëren van het gebruik van herbruikbare decors en kostuums, tot het verminderen van het energieverbruik in theaters​.