Skip to main content

De Hospita

Het jubileumjaar van Simone Kleinsma wordt groots gevierd met de première van een speciaal voor haar geschreven musical: De Hospita. Deze gloednieuwe Nederlandse productie neemt het publiek mee in het verhaal van Madeleine Coutard, een voormalige revuester en comédienne, die haar weg moet vinden in de verwarrende wereld van vandaag.

Madeleine, vertolkt door niemand minder dan Simone Kleinsma, en haar oud-kostuumontwerper, gespeeld door Paul Groot, kunnen het grachtenpand in Amsterdam niet langer betalen. Uit geldnood nemen ze drie jonge studenten in huis. Maar wat begint als een oplossing voor de financiële situatie, brengt ook veel lawaai, discussie en uitdagingen met zich mee. Plotseling wordt Madeleine geconfronteerd met moderne gendernormen, klimaatproblemen en andere hedendaagse vraagstukken waar ze zich geen raad mee weet. De ontmoeting tussen jong en oud zorgt voor eigentijdse problemen en hilarische situaties. Maar er schuilt ook een diepere laag in het verhaal. Madeleine's zorgvuldig weggestopte verleden kondigt zich onverwacht aan en zet haar leven opnieuw op zijn kop.

De Hospita neemt het publiek mee op een bijzondere reis naar zowel het hedendaagse Amsterdam als het bruisende Parijs van vroeger. Meeslepende nummers uit het rijke Franse songbook, een sterrencast en een live orkest brengen de sfeer en magie van de oude revue opnieuw tot leven, maar dan wel in een eigentijds jasje. De musical raakt zowel aan de lachspieren als aan het hart, met humor en ontroering. Het verhaal legt de herkenbare verschillen tussen jong en oud bloot en benadrukt de kracht van ware liefde.

Mis deze bijzondere musicalproductie niet en beleef De Hospita, waarin vlijmscherpe humor en onverwachte emotie samenkomen, in de Nederlandse theaters. Een eerbetoon aan het indrukwekkende jubileum van Simone Kleinsma en een viering van haar buitengewone talent.